Prajitura cu crema de portocale

de gaby_duceag in Prajituri, 20 Oct 2013 | 26306 vizualizari

 

M-am dus in bucatarie cu gandul sa prepar o amandina, si din neagra…a iesit alba Prajitura cu crema de portocale ))

Am zarit doua portocale care stateau de multisor in cosul cu fructe si-am testat o crema de portocale.

A iesit o minunatie, buna de tot. Aduce nitel cu prajitura cu crema de lamaie , preparata cu ceva timp in urma, si cum stiam ca aia a placut mult tuturor, am stiut sigur ca si asta o sa placa.

Si nu m-am inselat.

 

INGREDIENTE

  •  

Blat

  • 5 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri de faina
  • o lingurita drojdie uscata
  • un vaf cutit sare
  • 3 linguri de apa
  • 3 linguri ulei
  • coaja rasa de portocale

Crema

  • 120 ml suc de portocala (stoarceti doua portocale)
  • o lingura coaja portocala rasa
  • 8 linguri zahar
  • 250 gr unt
  • doua galbenusuri
  • o lingura si jumatate faina (lingura plina sa fie cu varf)

Pentru ornat

  • 100 ml smantana pentru gatit
  • 100 ml frisca vegetata
  • o lingura zahar
  • o lingurita zeama lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de portocale:

Mod de preparare

 

  1. Blat. Separa albusurile de galbenusuri. Mixeaza spuma albusurile cu un varf de cutit sare, pana obtii o spuma legata.
  2. Adauga treptat zaharul si mixeaza pana la diluare.
  3. Cerne faina apoi amestec-o cu drojdia uscata. Pune-o peste albusuri, adauga si galbenusurile, uleiul, apa, coaja de portocala si omogenizeaza usor amestecand de jos in sus (nu circular)
  4. Tapeteaza o tava de 20cm/22cm cu hartie pentru copt si toarna amestecul. Niveleaza.
  5. Introdu tava in cuptorul preincalzit si coace blatul la foc mic pana e rumen la suprafata si trece testul cu scobitoarea.
  6. Lasa la racit si prepara crema.
  7. Intr-un vas cu fund dublu pune galbenusurile impreuna cu 50 ml suc de portocale si zaharul.
  8. Separat amesteca restul de suc cu faina.
  9. Cand amestecul de galbenusuri a inceput sa spumuiasca , adauga faina diluata in suc amestecand continuu.
  10. Lasa la foc mediu amestecand mereu sa nu se prinda, pana se ingroasa usor si devine ca o smantana. Opreste focul.
  11. Mixeaza spuma untul (cauta un unt bun care nu lasa apa; eu folosit unt Raraul, e grozav!).
  12. Raceste amestecul de portocale si adauga coaja rasa. Cand e complet rece adauga cate o lingura peste unt si mixeaza dupa fiecare pana obtii o crema pufoasa si aromata.
  13. Taie blatul in trei pe orizontala.
  14. Imparte crema in doua si asambleaza – blat, 1/2 din crema, blat, 1/2 din crema/ blat.
  15. Mixeaza intr-un bol smantana impreuna cu frisca , zaharul si zeama de lamaie pana ajungi la consistenta dorita.
  16. Orneaza prajitura si da-o la rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de portocale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (44)

Giana 1

20.05.2014, 18:17

Oana 1

23.08.2014, 20:05

Vai, mi-a lasat gura apa!!!!! Vreau si euuuu! Si ce idee buna cu branza de vaci in crema Divina!

iry-gabriela 1

06.04.2015, 18:00

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

Crostini cu ciuperci - Reteta gustoasa pentru un aperitiv rapid

pe 29.05 la 11:02

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Orange pie (portokalopita)